Oho, eipäs olekaan kuin jo kolmas.. mutta siis ensimmäinen itselleni. :)

Tämä päivä on mennyt ohi jotenkin aivan huomaamatta. Kaupasta hain aamulla pari kerää lankaa ja toisesta niistä neuloin uusimmassa Suuri Käsityölehdessä näkemäni pipon. Näkemäni siksi, koska ohjeesta ei ollut oikein mihinkään, ainakaan minulle. Eli sovelsin sitä oikein kunnolla, mutta hyvä tuli loppujen lopuksi. Tykkään, vaikka onkin yksinkertainen malli.

961884.jpg

Neuloin pipon kaksinkertaisesta seiskaveikasta ja kutosen sukkapuikoilla suljettuna neuleena ja silmukoitakin loin 60. Tykkään, ettei pipo ole kovin harva, jos sitä meinaa talvella pitää. Meinaan vaan, että itsellä tuppaa paksusta langasta helposti tulemaan väljää neuletta ja etenkin varmaan niillä 9 mm:n puikoilla olis tullut, mitä ohjeessa käskettiin käyttämään. Saako muuten sen kokoisia puikkoja jostain? Itse olen kaupassa huomannut vain parillisia myytävän noissa paksummissa puikoissa. Ehkä ne ei sit vaan ole niin suosittuja, että kaupat niitä viittis tilata valikoimiin?!?

961885.jpg

Tuon "korvaläpänkin" tein ohjeesta poiketen. En oikein ymmärtänyt sitä silmukkamäärää mikä siinä oli sille varattu, mutta eipä se mitään. :D Itse neuloin sileää aluksi ja vasta lopuksi tuota joustinta tuohon. Kokeilin ensin pelkästä joustimesta, mutta veti liiaksi kasaan niin ja näytti hölmölle.

Seuraavaksi kenties kokeilen sitä toista pipoa tehdä samaisesta lehdestä, nyt kun lankakin on jo valmiina. Toivottavasti se ohje on heti toimiva.