On tullut oltua tänä keväänä kipeänä jo useamman kerran (niin kuin tälläkin hetkellä), eikä se mikään kerta ole tuntunut yhtään mukavalta. Jos joku luulisi, että silloin voi tehdä vaikka käsitöitä, lukea kirjaa, töllöttää tv:tä niin tämä ei ole jaksanut kyllä niin mitään. Juuri ja juuri tässä koneella on välillä saanut käytyä hetken istumassa ennen petiin kaatumista taas. En tiedä onko tämä kosto siitä, että olen tehnyt ylitöitä reilun kuukauden aikana aikalailla, että kohta voisi pitää jo viikon loman. No ei sentään, mutta useamman päivän kuitenkin. Oli miten oli, nyt ei sitten ylitöitä tehdä vaan levätään.

Viime aikoina olen ottanut polkupyörän taas kahden vuoden tauon jälkeen käyttöön. Hyvin pääsee kulkemaan, jos vaan jaksaa polkea. Nyt kipeenä ollessa on vaan ilkeesti käynyt kylmä kurkkuun, kun alkuun olin vielä töissä ja sitten terveyskeskuksessakin piti käydä saikkulappua pyytämässä. Viime viikolla viiletin laukku tarakalla iloisesti töihin polkien niin tuli asfalttiin hienot jarrutusjäljet, kun kovassa vauhdissa kassi päätti hypätä pois kyydistä. Viikonloppuna sain sitten hommattua pyörään korin ja se on jo asennettukin. Joku näppäräsorminen sen siitä saa anastettua, jos oikein tahtoo, toivon tietenkin ettei tahdo.

Jonkin kerran ollaan käyty tuttujen luona grillaamassa ja näin vegaanina ihmettelin hetken mitä sitä grillaisi, kun muilla oli pihvejä ja makkaroita sun muita. Kyllä sitä jotain keksi sitten, vaikka itsellä oli ollut grillaamisessa vuosien tauko. Viime kerralla tosin perinteiset maissit alkoivat tökkiä aikalailla ja päätin että jatkossa teen vain vartaita mihin laitan erilaisia kasviksia, falafel-pyöryköitä jne... Ne oli hyviä ja ei muutkaan voineet vastustaa niitä, näyttivät kuulema kovin herkullisilta ja kyllä ne maistuivatkin!

Käsitöiden saralla en ole tehnyt mitään. Maaliskuussa kun olimme matkalla Munchenissa niin kävin tosin paikallisessa lankakaupassa ihmettelemässä ja melkein jotain jo ostinkin, mutta en sitten raaskinutkaan niillä hinnoilla. Samoja hintoja oli mitä täällä ja säästyipä kantamisen vaivalta. Yksi jännä juttu pitää mainita minkä laitoin kyseisessä kaupungissa merkille. Tosi monilla oli parvekkeilla puita, siis ihan oikeita isoja puita. Katsokaapa kuvaa:

1534464.jpg

En tiedä mikä ilo noin isoista puista tuolla parvekkeilla on, mutta niin niitä näytti olevan monissa taloissa.

Voisinkin samantien laittaa muutaman muunkin kuvan kyseisestä paikasta. Seuraavat on Deutsches Museumista otettu, mikä oli kyllä todella laaja. Mekin siellä yli 7 tuntia kävelimme, eikä vielä nähty ihan kaikkea. Mutta kannattaa mennä käymään, jos Muncheniin on matkalla.

1534459.jpg

Pienoismalleja löytyi jos jonkin moisia ja hienoja olivat nämä vanhoihin aikoihin perustuvat.

1534463.jpg

Myös tällaisessa muodossa.

1534453.jpg

Teidän iloksi laitan tämän neulekoneen kuvankin tähän, oi, niin kaunista neuletta!

1534465.jpg

Jotain ihmeellisiä tavaroita, miten lie liittyvät toisiinsa pillerit ja langat. Vai lieneekö entisajan käsilaukun sisältö tuossa kuvattuna. :D

Vielä yksi kuva laivan peräsimestä.

1534457.jpg

Kaikenlaista muutakin on tullut touhuttua ja käytyä siellä sun täällä, mutta vähän melkein hävettää etten ole saanut mitään käsityöjuttuja tehtyä ja ties milloin saankaan. Mutta siihen asti näillä mennään...