Kiva huomata, että blogissani on jo vierailtu. Tulee heti paremmalle mielelle, kun  ajattelee ettei tässä ehkä ihan itselle pelkästään höpötä. :)

Kuten huomasitte, eilen askartelin ja siitä intoutuneena tein illalla vielä jokusen perhosen. Tänään ne pääsivät kukkien sekaan. Tässä kuitenkin nyt vain yhdestä perhosesta kuva:

670177.jpg

Vähän on huono kuva, mutta josko siitä jotain näkisi. Tein perhoset pahvista ja maalasin -uskokaa tai älkää- kangas-, puu- ja askartelumaaleilla. Niiden kyllä pitäisi kuivuttuaan olla vedenkestäviä, mutta eipä suuri menetys ole jolleivat ole. Tuo keltainen tuossa kuvassa on juurikin kangasvärillä maalattu ja olisi ehkä kaivannut vähän muutakin väriä vielä, mutta olkoon nyt tuollaisenaan. Ajattelin, että kokeilisin joku kerta myös virkata muutaman perhosen, kun olen niin monella nähnyt niitä blogeissaan ja näyttävät tosi kivoilta.

Tänään töistä tultuani meinasin tehdä uuden kellotaulun, mutta etsiessäni vanhaa pohjaa joka joskus on ollut käytössä, löysinkin laatikoista varsinaisia aarteita ja muistoja:

670179.jpg

Tuossa laatikossa on kortteja, piirustuksia, kaikenlaisia kuvia ym mitä olen halunnut säästää. Nämä tämmöiset on kyllä pahoja tällaiselle "keräilijälle" kuin minä, kun mitään kivoja ei raaski heittää pois vaan kaikki pitää säästää ja sitten niitä semmoisia laatikoita on vaikka kuinka varastot ja kaapit pullollaan. Vanhat kalenteritkin on säästössä (ne ovat kuin pieniä päiväkirjoja, päivistä mitä milloinkin on pitänyt tehdä) ja vaikka sun mitä. Niitäkin tuossa vähän katselin, mutta laitoin äkkiä pois ennen kuin nekin olisivat olleet levällään pitkin poikin. Se mikä eniten nyt toi muistoja on tuossa oikealla alakulmassa oleva pieni kirjanen: "Mistä sen tietää? Pieni ennustusopas". Tuon olen joskus hommannut ollessani töissä museossa, jossa tuota myytiin. Taisinpa niitä lahjaksikin ystävilleni antaa. Tuo on hauska, siinä on niin älyttömän ja huvittavan kuuloisiakin juttuja, todenperäisyydestä en tiedä. Laitan muutaman esimerkkin:

"Jos luomi, eli syntymämerkki on sellaisessa ruumiinosassa, ettei sitä itse voi nähdä, on se ihminen hyvin onnellinen" Koski Hl. 1991

"Jos kengännauha aukeaa matkalla, kotona kaivataan" Ruovesi 1936

"Kuinka monta ryppyä on kunkin otsassa, niin monta perillistä hän tulee saamaan. " Koski Hl. 1892

ja sit vielä yksi:

"Huoneiden suursiivous tulee suorittaa juhannukseen mennessä. Silloin ei siinä talossa sairasteta." Pielavesi 1936

Nyt äkkiä kaikki siivoamaan, vielä ehtii. ;)