Päivät tuntuu masentavilta, joten aloitin opetella eilen illalla palmikon tekemistä, jotta saisin muuta ajateltavaa. Jonkin aikaa meni ennen kuin tajusin ohjeista yhtään mitään. Hyllystä löytyväni kirjan ohjeella en saanut mitään aikaiseksi, mutta netistä onneksi löytyi vähän paremmat ohjeet, joiden avulla uskalsin aloittaa tämän:

787108.jpg

Pitkävartiset sukat ajattelin kokeilla tehdä, vaikka tuo palmikon tekeminen ei oikein sujukaan vielä kovin hyvin. Virheitähän tuossakin on, mutta en viitsinyt purkaa, kun ei se ainakaan toistaiseksi minua häiritse. Ja onpahan ensimmäinen palmikko kokeiluni, että kai siinä jälki saa näkyäkin. Toisekseen, en ole koskaan tehnyt pitkävartisia sukkia, joten silmukkamäärät ja kavennuksetkin on aivan omasta päästä. Saa nähdä sitten pysyykö sukka ylhäällä vai olisiko pitänyt olla vähän vähemmän silmukoita. Toisekseen en muista olenko tehnyt elämäni aikana vain kahdet villasukat aiemmin, joten kantapäälle täytyy ainakin etsiä jostain ohje luntattavaksi. Toisaalta muistelisin ettei se kovin vaikea ole, mutta ehkä parempi jostain katsoa mallia etten sitäkin aivan päästä heti heitä.

Mummo teki aikoinaan paljon villasukkia ja äitikin välillä niin ei ole itse tarvinut niitä tehdä, eikä niitä oikeastaan tulekaan pidettyä kuin saappaissa ja talvella töissä, kun siellä on niin kylmä silloin. Mutta ties vaikka tänä syksynä opettelisi enemmän pitämään, jos näistä pidettävät syntyy ja jos vaikka enemmänkin intoutuu tekemään.

Kiva, että kohta on syksy ja tästä kesästä pääsee eroon. En mä pakkasia odota, mutta helteetkään ei jaksa nyt innostaa. Lomakin loppuu, joten ehkä arki tuo paremman mielen (toivon niin) ja kenties rutiinit saa ajan kulumaan eri tavalla.

Vielä yks juttu. Mua ällöttää kun äsken söin kukkakaalia niin nyt henki löyhkää sille. Millähän sen hajun sais pois?